Tavasz közeledtével a legtöbb klímás autóban érzékelni lehet egyfajta jellegzetes dohos szagot, ami a szellőzőrácsokon keresztül áramlik az autó belsejébe. Ennek oka többek között egyfajta baktérium letelepedése lehet, ami előszeretettel fészkeli be magát ebbe a nyirkos közegbe.  Az autóklíma berendezésének tisztítása, karbantartása nem csak az autó értékének megőrzése miatt fontos, hanem egészségünk megóvása érdekében is oda kell figyelnünk rá. Mi három különböző módszert javaslunk erre a célra a szennyeződés mértékétől függően:

 1. Ultrahangos autóklíma tisztítás
  A leginkább ajánlott módszer abban az esetben, ha kellemetlen szagot érzünk az autó utasterében, esetleg allergiás van a családban. Cégünk a TEXA AIR+ készüléket használja erre a célra, melynek segítségével gyorsan és hatékonyan tudjuk megszüntetni a személygépjárművek szellőzőrendszerében megtelepedő mikroorganizmusok, gombák miatt keletkező kellemetlen szagokat.

  Autóklíma fertőtlenítés

 2. Habos autóklíma tisztítás
  Makacsabb szennyeződések eltávolítására alkalmas módszer, mely során egy aktív habot juttatunk az autóklíma járataiba amely eltávolítja a lerakódott szennyeződéseket, gombákat mikroorganizmusokat.

  Autóklíma portalanítás

 3. Sűrített levegős portalanítás
  Ezzel a módszerrel eltávolíthatjuk a szilárd szennyeződéseket a járatokból, megakadályozva ezzel a por felkavarodását a belső térben. Ezt a tisztítást elsősorban új autóknál javasoljuk, melyet egy belső tisztítással együtt érdemes megtenni. Ez a tisztítás természetesen nem pusztítja el a gombákat, de segít megelőzni azok elszaporodását.

 

Amennyiben kérdése van, árajánlatot kérne forduljon hozzám bizalommal:
Tímár Zoltán - 06 20 777 2180