Az autóklíma karbantartása elengedhetetlen annak érdekében, hogy autója hosszú évek múltán is ugyanazt a komfortérzetet biztosítsa mint új korában.

Ennek érdekében a következő ellenőrzéseket és karbantartásokat szükséges elvégeztetni:

  1. A klíma kompresszor ékszíjának és ékszíjtárcsájának ellenőrzése. A klíma ékszíj cseréje általában egybeesik a generátor szíj cseréjének idejével.
  2. Az autóklímák belső felületén megtelepedő gombák és baktériumok eltávolítása. A tisztítást, gombátlanítást évente vagy 15.000 km-ként érdemes elvégeztetni.
  3. A pollenszűrő cseréje 10.000 km-ként javasolt. Az eltömődött szűrő nem képes átereszteni a kívánt levegő mennyiséget, ez csökkenti a klíma hatékonyságát, ráadásul az elszennyeződött pollenszűrőben megtelepedő baktériumok és gombák kellemetlen szagot árasztanak, betegséget terjeszthetnek és allergiát okozhatnak.
  4. Évente érdemes ellenőriztetni a légkondició berendezésben található hűtőközeg és olaj mennyiségét, valamint a rendszer tömítettségét. A hiányos hűtőközeg mennyiség csökkenti a klíma teljesítményét, így az nem képes lehűteni az utasteret a kívánt hőmérsékletre. A rendszerben lévő olaj a kopó alkatrészeket óvja az elhasználódástól.

Autóklímás

A folyamat több részből áll:

  1. A rendszerben található hűtőközeg és olaj lefejtése.
  2. A rendszer feltöltése nitrogén gázzal. A 15 perces nyomáspróba alatt lehet meggyőződni arról, hogy az autóklíma rendszerben nincs szivárgás.
  3. 20 perces vákuum teszt, mely során kiszivattyúzzuk a rendszerből a levegőt, párát stb., valamint vizsgáljuk a rendszer gáztömörségét.
  4. A rendszer feltöltése hűtőközeggel és olajjal gyári értékekre. Cégünk feltöltéskor a rendszerbe UV színezőanyagot is tesz, hogy egy jövőbeni esetleges szivárgás helyét UV lámpával könnyen meg lehessen találni.

 

Autóklímás

Amennyiben kérdése van, árajánlatot kérne forduljon hozzám bizalommal:
Tímár Zoltán - 06 20 777 2180