Egész évben igen fontos egy jól működő klímaberendezés:

 • a tiszta szélvédőért és ablakokért valamint a jobb kilátásért
 • az ideális hőmérsékletért
 • a tiszta levegőért és alacsonyabb páratartalomért
 • a nagyobb biztonságért és fáradtságérzés csökkentéséért

Jusson eszébe!
A klímaberendezések évente hűtőközegük 20%-át veszítik el, ami befolyásolja működésüket. Használja ki időben ajánlatunkat.


A klímaberendezés él

A klímaberendezésen át baktériumok, gombák és egyéb mikroorganizmusok juthatnak az utastérbe. Ezek egyes embereknél allergiás tüneteket - tüsszentés, köhögés és könnyezés - válthatnak ki.


Pollenszűrő
(az utastér levegőjének szűrésére)

A pollenszűrő az egyik olyan hely, ahol a mikroorganizmusok szívesen megtelepednek. A pollenszűrő koszt, port pollent szűr ki a levegőből, megakadályozva ezáltal, hogy azok az utastérbe kerüljenek. A beltéri szűrőt ezért évente ill. 15.000 km-ként cserélni javasolt. A beltéri szűrő könnyen hozzáférhető és rövid időn belül eltávolítható.


Párologtató
A párologtató közvetlenül a műszerfalba van beépítve és a szellőztető rendszer tartozéka. Ez a nem könnyen megközelíthető hely ideális (nyirkos, sötét) a baktérium- és gombatenyészetek számára. A klímaberendezést ezért évente ill. 15.000 km-ként tisztítani és fertőtleníteni szükséges.


A klímaberendezés főbb alkotóelemei

 1. külső levegő
 2. keringtetett levegő
 3. párologtató kompresszor
 4. párologtató hőcserélő
 5. fűtés
 6. kompresszor
 7. kondenzátor
 8. elektromos ventilátor

A friss levegő vagy keringtetett levegő a beömlő nyíláson át (itt található a beltéri szűrő) jut a párologtató kompresszorba, onnan a hőcserélőbe.
A hőcserélő lehűti a levegőt, kivonja belőle a nedvességet, majd a csatlakoztatott fűtőkészülék a levegőt felfűti a kívánt hőmérsékletre, amely azután a légcsatornákon át az utastérbe kerül.


A párologtató hőcserélő

A levegő a párologtató kompresszorból érkezik és beáramlik a hőcserélő hűtőbordái közé. A hűtőfolyadék a levegőhöz képest keresztirányban áramlik és lehűti a levegőt, mely folyamat során kondenzvíz keletkezik, ami a ház aljában gyűlik össze és egy kifolyó nyíláson át távozik. Ez a baktérium- és gombakultúrák melegágya, mely amellett, hogy kellemetlen szagokat áraszt, az egészségre is káros lehet. Ez a sötét, nyirkos és eldugott labirintus kiváló hely a kórokozók megtelepedésére. A kellemetlen állapot szakember által végzett tisztítás és fertőtlenítés által szüntethető meg.

Amennyiben kérdése van, árajánlatot kérne forduljon hozzám bizalommal:
Tímár Zoltán - 06 20 777 2180